Hulp in Nunspeet

Advies en hulp in Nunspeet

 

In Nunspeet zijn verschillende mensen die je kunnen helpen om antwoord te krijgen op jouw vragen. Het maakt niet uit of je vragen hebt over je eigen gebruik,of dat je je zorgen maakt over je zoon of dochter. Iedereen op deze pagina heeft zijn eigen specialiteit.

foto van jongeren in gesprek over verslaving
Foto van Fernand Dijkgraaf

Fernand Dijkgraaf – Straathoekwerk Nunspeet

Fernand Dijkgraaf is coördinator van het Straathoekwerk Nunspeet. Hij werkt er al tien jaar. Bovendien is hij geboren in de gemeente Nunspeet. Zodoende kent hij niet alleen veel jongeren, maar ook alle personen en organisaties die iets voor jongeren kunnen betekenen. Voer een gesprekje met Fernand, dan weet je al snel wie jou kan helpen bij jouw vragen.

“Bevraag jongeren, nieuwsgierig en open, neem hun argumenten serieus, maar bied ook tegenwicht. Als niemand tegenwicht biedt, verlies je grip. “

Straathoekwerkers zijn regelmatig te vinden op straat en op andere plekken waar jongeren samenkomen.  Zij weten als geen ander wat er onder de jongeren speelt. Ze zien en horen veel, ook al omdat jongeren er op kunnen vertrouwen dat de straathoekwerkers die informatie niet doorvertellen. Het onderlinge vertrouwen is heel belangrijk. Straathoekwerk helpt jongeren om hun problemen op te lossen. Ze doen dat via gesprekken en praktische hulp.

Drugs en alcohol: Straathoekwerkers weten wat er wordt gebruikt in Nunspeet. Ze kennen de middelen en weten wat die kunnen aanrichten. Je kan jouw vragen over druggebruik met hen bespreken.

Lees meer…

Telefoonnummer: 06-23926963 | E-mail: f.dijkgraaf@nunspeet.nl

Foto van Jacquelien Hulst

Jacquelien Hulst – Jongerenwerk Nunspeet

“’Ik raak echt niet verslaafd!’” Dat zeggen de meeste jongeren tegen ons als ze vertellen dat ze wel eens drugs gebruiken”. De praktijk is helaas soms anders. Jacquelien Hulst kan het weten, zij is al sinds 2003 jongerenwerkster in Nunspeet bij de stichting Welzijn Nunspeet. Ze geeft trainingen, voorlichtingen en doet meidenwerk. Ze begeleidt jongeren van 12 tot en met 23 jaar. Dat doet ze op basis van betrokkenheid, vertrouwen en een luisterend oor.

“Verslaving gaat samen met problemen op bijna alle leefgebieden. Pas als jongeren de juiste kennis en informatie hebben, kunnen ze de goede richting kiezen. Samen kijken we waar je tegenaan loopt en wat je nodig hebt om de stijgende lijn weer te pakken te krijgen. “

Telefoon: 06-57529858
Email: jacquelien@welzijnnunspeet.nl

Foto van Bert de Jonge

Bert de Jonge – Jongerenwerk Nunspeet

Bert de Jonge is jongerenwerker in Nunspeet. Hij ontmoet jongeren vooral in  jongerencentrum De Werf in Elspeet en in de Veluvine in Nunspeet.  Soms onderneemt hij activiteiten met de jongeren, soms voert hij gesprekken met groepen jongeren, die kunnen spontaan ontstaan, maar ook bij voorlichtings-bijeenkomsten.

Doorpraten: Als jongeren niet lekker in hun vel zitten, of tegen problemen aanlopen, dan kunnen ze ook wat langer en wat vaker met Bert doorpraten. Een individueel begeleidingstraject hoort daarbij tot de mogelijkheden. Bert is er voor alle jongeren in de gemeente Nunspeet.  En ook alle ouders mogen hem bellen voor advies.

‘’Ik ben nieuwsgierig naar wie jij bent en niet hoe jij lijkt aan de hand van wat je doet’’

Telefoonnummer: 06-12612802
Werkdagen: dinsdag tot en met vrijdag

Foto van Nikita van Taarling

Arjan van Roon – Tactus Nunspeet

Arjan van Roon werkt namens Tactus in de gemeente Nunspeet. Heb je vragen over middelengebruik, dan kan je met hem in gesprek. Dat kan via de mail, je kan bellen, hij kan je thuis bezoeken of op een andere plek die voor jou prettig is. De gesprekken zijn strikt vertrouwelijk. En als je belt dan kan het gesprek zelfs anoniem blijven.

Voor wie? Arjan spreekt met gebruikers van middelen van jong tot oud. Hij voert ook gesprekken met ouders die zich zorgen maken om hun kinderen en met mensen die zich zorgen maken over het drugsgebruik van hun partner.  De vragen die ze krijgt lopen erg uiteen. Soms gaan ze over experimenteergedrag, soms over langdurig afhankelijkheid van middelen.

Lees meer…

Tactus hoofdkantoor: 088 382 28 87 (voor als je anoniem wilt blijven)

Mobiele nummer Arjan : 06 13011907

E-Mail: a.vanroon@tactus.nl

Logo Tactus Verslavingszorg

Verslavingszorg
Tactus

www.tactus.nl

Afbeelding website CJG Nunspeet

CJG
Nunspeet

www.cjgnunspeet.nl

Afbeelding website Straathoekwerk Nunspeet

Straathoekwerk
Nunspeet

www.straathoekwerknunspeet.nl

Afbeelding website Halt

Halt
Nunspeet

www.halt.nl

Ga naar de inhoud