Testen

Doe de test

Drink je te veel of te vaak alcohol? Gebruik je te veel of te vaak drugs? Kun je nog stoppen met gamen? Wat verlies je met gokken?

Verschillende normen

Je kan jezelf de vraag stellen of je alcoholgebruik gezond is. Dat is iets anders dan de vraag of je hulp nodig hebt voor je verslaving. De wetenschappelijke norm voor helemaal gezond omgaan met alcohol is op dit moment nul glazen per dag. Veel mensen wijken van die norm af, maar dat betekent zeker niet dat ze een probleem hebben. Voor andere middelen geldt hetzelfde.

Test op jellinek.nl :

 

Foto van de website van Jellinek.nl, doe de drugtest hier

Wanneer heb je wel een probleem?

Als je lichaam duidelijk lijdt onder je middelengebruik, als pogingen om te minderen niet lukken of als je in de problemen komt door middelengebruik of als je meer drinkt dan 10 drankjes per week, dan kan het geen kwaad om je gedrag eens kritisch te bekijken.

De eerste stap is dan je gedrag in kaart te brengen. Veel mensen weten niet precies hoeveel ze gebruiken. Als je opschrijft hoe vaak je drinkt of blowt dan krijg je jouw gebruik in beeld. Via onderstaande testen krijg je je gebruik goed in beeld. Het is een goed idee om dit na een week nog eens over te doen, de ene week gebruik je meer dan de andere.

Testen is ook een goede manier om gesprekken tussen ouders en kinderen of tussen partners over drugs of alcoholgebruik een stap verder te brengen. In dat geval is het een goed idee om de test samen in te vullen. 

Ga naar de inhoud