Voorlichting bij u thuis over verslavende middelen.

Veel ouders hebben vragen over verslavende middelen. Waar let je op als je het gevoel hebt dat jouw kind in aanraking komt met drugs of alcohol? Op welke leeftijd moet je afspraken maken? Hoe voer je daar een effectief gesprek over met een puber? Is mijn kind gameverslaafd? Het vinden van antwoorden die bij jouw manier van opvoeden passen is niet altijd gemakkelijk. Daarom is er sinds begin oktober de mogelijkheid in Nunspeet om een Homeparty te organiseren.

Wat is een homeparty?

Een ouderpaar nodigt Arjan van Roon uit, de preventiemedewerker van Tactus. Hij komt dan bij hen thuis om samen te praten over middelengebruik en alles wat daarmee samenhangt. Als ouders dat willen kunnen ze daarbij ook andere ouders thuis uitnodigen. De afspraak is dat alle vragen gesteld mogen worden, maar ook dat alles wat er gezegd is binnenskamers blijft.

Voor wie is het bedoeld?

De Homeparty is bedoeld voor ouders die meer willen weten over wat er speelt in Nunspeet op het gebied van drugs, alcohol, gamen en gokken. Wellicht is hun zoon of dochter betrokken bij groepen die overmatig middelen gebruiken. Maar je hoeft als ouder geen probleem te hebben, om toch vragen te kunnen stellen. Dus in principe is de homeparty voor iedereen die vragen heeft.

Wat kost een homeparty?

Een homeparty kost de ouders die er bij zijn hooguit wat tijd en een pot koffie of thee. De verdere kosten worden gedragen door de gemeente Nunspeet. U kunt zich aanmelden via de website www.oudersmetinvloed.nl of door direct een mail te sturen naar a.vanroon@tactus.nl

LEES MEER >

Ga naar de inhoud