Kent u dat?

  • “mijn kind blowt, gaat nauwelijks meer naar school en gaat met foute vrienden om”
  • “mijn man vergokt al onze inkomsten. We zitten diep in de schulden”
  • “mijn vrouw drinkt steeds meer. Ik heb al van alles gedaan, maar niets helpt”
  • “mijn man is steeds vaker agressief naar mij. Ik denk dat dat door de alcohol komt”

Als een naaste verslaafd is, gaat dit bijna altijd ten koste van de anderen in het gezin. Door bijvoorbeeld leugens, ruzies en wantrouwen kan je het gevoel hebben dat het contact met je verslaafde naaste verstoord of soms helemaal weg is. Een logische reactie is, onder andere, dat naasten zich aanpassen om de lieve vrede te bewaren. Dit gaat vaak ten koste van de kwaliteit van leven van de (niet verslaafde) naasten zelf. Vaak is dit een eenzame strijd en heb je het gevoel dat je er alleen voor staat.

Naasten hebben ook al vaak geprobeerd om goede hulp te vinden voor hun verslaafde naaste. Vaak is dit al een zoektocht op zich. En als er al hulp is, dan slaat de behandeling ook niet altijd aan. Meestal omdat de verslaafde naaste niet gemotiveerd is.

Tactus voert “Craft” uit voor deze naasten. Naasten kunnen zowel ouders als kinderen als partners zijn. Craft is een methodiek die 8 bijeenkomsten kent. Bij u thuis, bij Tactus op kantoor. Waar u maar wilt. Het doel van Craft is om de levenskwaliteit van de niet verslaafde naasten te vergroten én om de niet verslaafde naasten vaardigheden aan te leren, zodat zij beter in staat zijn om hun verslaafde naaste naar passende behandeling te krijgen.

Craft is gratis en heeft geen wachtlijst.

Wilt u meer weten over Craft of over andere hulp voor verslaving. Dan kunt u contact opnemen met:

Arjan van Roon

Preventie Tactus

06-13011907

tactus-logo

Ga naar de inhoud